June 5, 2018

MAKING OF NEUROGEN

by Robert Vonk in Creative

In opdracht van Walibi Holland hebben wij, in samenwerking met Quince, Neurogen ontwikkeld. Neurogen is een attractie die verder gaat dan een 3D film en VR applicaties zoals wij ze tot die tijd kenden. Het is de eerste attractie waarbij echte mensen een rol spelen in de VR experience, een VR film in plaats van een animatie. Het is een attractie geworden die verder gaat dan het opzetten van een VR of 3D Bril. Neurogen is een echte ervaring.

“Neurogen is a new wing at Walibi’s halloween experience “The Clinic”, it offers a treatment, developed by Dr. Jenkins, that will enhance brain capacity by up to twenty percent. Sit back, relax and enjoy your calm seaview or forest lake while your brain gets treated. You will become someone else, if that’s a good thing? We’ll leave that up to you.”

Het hele I-MOR team heeft maanden aan deze productie gewerkt om de ervaring van de kijkers zo echt en geloofwaardig mogelijk te maken. Weken van onderzoeken, testen, pionieren en bouwen gingen vooraf aan de uiteindelijke opening van Neurogen. Met veel plezier druppelen tot op heden nog steeds goede reacties binnen. De making of hieronder geeft een mooi kijkje achter de schermen van enkele cruciale en heftige scenes van Neurogen maar staat in schril contrast met de echte ervaring op Walibi Holland zelf. Wij raden daarom ook iedereen aan de nieuwe attractie te gaan doen. 

Met trots kijken wij terug op één van de grootste en meest uitdagende projecten in de geschiedenis van I-MOR.